Grace Kelly

Grace Kelly

Grace Kelly – Et moteikon og en legende

En av historiens moteikon er Grace Kelly.
Men det er ikke så mange som vet så mye om henne, de har bare hørt noe her og noe der.

Da er det godt at dere skal få et godt innblikk i hvem denne fantastiske damen var. Grace Patricia Kelly ble født i Philadelphia i 1929. Grace Kelly
Hennes far var idrettsmann, og ble rik på sin entrepenørvirksomhet. Hennes mor var den første kvinnen som hadde vært sjef for fysikk ved Universitetet i Pennsylvania. Grace Kelly startet som modell som svært ung, og fikk sin første hovedrolle på teater som tolvåring.

Hun hadde senere en svært suksessfull karriere på teater og tv før hun ble skuespiller for studioet MGM.
I 1955 var hun på filmfestivalen i Cannes og møtte Prins Rainer III av Monaco. Året etter var Grace Kelly prinsesse av Monaco.
Som prinsesse får jo man logisk nok mye oppmerksomhet, og når hun gikk gravid med datteren Caroline i 1956 ble hun ofte fotografert med en stor lærbag av merket Hermès.
Vesken var trolig et slags skjold for å beskytte graviditeten mot de nysgjerrige papparazziene.

Med tanke på at denne vesken var med i så mange bilder av prinsessen, ble vesken veldig populær og etter hvert ble den kjent som en «Kelly Bag».

 

Legenden Grace Kelly lever videre

En rekke utstillinger er blitt holdt av Grace Kellys liv og klær. Philadelphia Museum of Art hadde i 2006 en utstilling av moteikonets brudekjole for å markere 50-årsjubileet for hennes ekteskap. Et retroperspektiv av hennes garderobe ble holdt på Victoria og Albert museum i London i 2010, det var en enormt populær ustilling.

Grace Kelly døde i 1982 etter at hun fikk slag mens hun kjørte bil med sin datter Stephanie. Etter hennes dødsfall levde legenden videre i form av mote. Moderne designere som Tommy Hilfiger og Zac Posen har sitert henne som en mote inspirasjon. I løpet av hennes liv har hun blitt kjent for sin naturlige skjønnhet med lite sminke og hennes elegante kjoler.