Fretex

Fretex

Gir mennesker tro på fremtiden

Det er ikke alltid nødvendig å gå inn på den dyreste butikken og kjøpe det dyreste plagget, bare fordi det er et merket som er status å bære.
Av og til så finner man faktisk skjulte skatter i butikker som selger gjenbruksklær, og her får dere historien til en av de. -1

Den offisielle Fretexhistorien startet i 1905. Da ble Frelsesarmeens industrihjem “Elevator” innviet i Keysersgate 6 i Kristiania, som et nytt tiltak for å hjelpe hovedstadens vanskeligstilte. Der kunne byens fattige og forkomne menn på en seng og et midlertidig arbeid, som et første seg ut av elendigheten.
Institusjonens fremmedartede navn rommet en talende symbolikk: Elevator, som direkte oversatt fra latin betyr ”heis”, skulle bidra til å gjenreise ”de falne”, som salvasjonistene kalte dem.

Det nystartede industrihjemmet skulle med andre ord løfte storbyens uteliggere, alkoholikere og arbeidsledige ut av uføret de befant seg i – de forkomne skulle heves opp, først til et verdig liv, og deretter til frelse.

 

Noe som er ubrukerlig for deg, kan være akkurat det noen andre trenger

Nå snart 110 senere, er Fretex fortsatt et selskap som hjelper de vanskeligstilte på ufattelig mange måter. De gjør en fantastisk jobb.
Deres visjon er «Vi gir folk grunn til å tro på fremtiden!», og det gjør de virkelig.
I tillegg til alt de gjør, har de flere butikker rundt om i landet der man kan kjøpe kule second hand klær. I Norge finnes der en Fretex i omtrent samtlige byer og de har også en nettbutikk. Den er veldig oversiktlig og der er mange kule klær.

Kanskje du vil kjøpe den lille sorte som second hand? Det er ikke bare klær de selger i butikkene sine. Du kan få alt fra sofa, bord, stoler, lamper og stearinlysholdere til bøker, filmer, sko og smykker. De har med andre ord en samling av alle slags varer til alle aldersgrupper. Dersom du har noen klær du ikke bruker lenger, så kan du putte dem i en pose og levere dem i en Fretexdunk som finnes overalt i vårt fagre land. Da kan noen andre få bruk for klærne du ikke hadde bruk for lenger. Og dette er bare èn av måtene de gir folk en grunn til å tro på fremtiden.

Tenk på det neste gang du er ute og shopper.