Up to date klær

Når en ikke er interessert i design av mannfolkklær er en kanskje heller ikke interessert i design i det hele. Interesse og engasjement for design henger gjerne sammen. Og det er lite interesse for design i Norge når det gjelder klær for menn og inne mange områder når det gjelder industridesign. Kanskje burde morgendagens klær for menn designes av industridesignere.

Jeg ser verken på deg eller ande som slasker, men klær bør være i utvikling. Det er ikke mye utvikling å bære den samme skjortedesign i 2009 som de gjorde på 1930 tallet. Jeg vil påstå at de fleste menn i Norge i dag er fullstendige bevisstløse når det gjelder up to date klær. De fleste kler seg slik andre gjør uten tanke på utvikling.

På den annen side vitsen med å diskutere kles-design er ikke at eldre design holder mål, men å strekke seg etter utvikling. Det blir ingen utvikling når en tar det standpunktet at jeg er fornøyd med det jeg får i dag.

Hvis du for eksempel ser på klærne til dressmann så er de nesten som papirklær å regne om du forstår hva jeg mener og svært tradisjonelle uten tanke på ny utvikling. Tror du hat morgendagens klær kommer til å se ut som de gjør i dag? Det tror ikke jeg, det kommer forandring jeg vet ikke når.

Faktisk synes jeg indiske klær for mannfolk er mye mer moderne enn klærne vi menn kjøper i den vestlige verden. Enklere og mindre ressurskrevende er de også.

Posted in Mote | Comments Off on Up to date klær